Sok ember képes nem csak bolognai szószhoz, vagy chilis babhoz, de krumplipüréhez és palacsintához is alapport használni. (???)
Sosem értettem minek. Nem is használok alapporokat és félkész termékeket a konyhában. Átverés. Létezik a világon rengeteg jó alapanyag, fűszer, sűrítés gyanánt pedig keményítő. Ha elolvastad valaha (nem véletlenül tanítják az értő olvasást az iskolában) az alapporok leírását, tudhatod, hogy az nem más, mint fűszer, keményítő és ízfokozó szép színes zacskóba csomagolva a hiszékenyebbek számára - egy vagyonért. Ne hidd el, hogy kész ízeket kaphatsz csak! Főzni kell, úgy ahogy Neked ízlik, a saját örömödre. A mennyiségeket sem kell patikamérleggel kimérni, nincs ugyanis tökéletesen jó arányokat tartalmazó recept, hiszen sosem pontosan ugyanazt a fajta alapanyagot használod hozzá. Merd felülvizsgálni a mértéket, mert Te látod, hogy miből mennyi kell ahhoz, hogy szerinted jó legyen.
Az vagy, amit megeszel - szól a közismert mondás. Egyet értek.
Adj magadra: az ételed, az életed, ízesítsd Te Magad! Légy kreatív! (És éljen a világbéke!)
U.i.:
Kivételek, melyek erősíti a szabályt:
- félkészből a leveles tészta (ennyire sajnos nem vagyok lelkes)
- instantból pedig a blog
A legjobb az instant tejberizs :D Miaz, tejpor + rizs? Pfff :D
VálaszTörléspalacsintapor, krumplipürépor... :)
VálaszTörlés