2012. április 9., hétfő

Húsvét hétfő - forgatókönyv



  1. Az áldozattá válás helyszínének egyeztetése: a táncegyüttes mely -lehetőleg kertes házzal rendelkező- tagja vállalja a leendő kis ázott ürgelányok és a komisz, vederbirtokos fiúcskák vendégül látását. (Így egyszerűsítjük le azt a logisztikai problémát, miszerint hogyan házaljanak végig kb. 50 lányt egy délelőtt alatt a fiaink.)
  2. Locsolós túrabatyunk összekészítése: megfelelő mennyiségű étel- és italmuníció, locsolós ruha ("a lehető legkevesebb réteg ázzon el" elv alapján lenge, akár mosásra szánt ruha és papucs), és minimum egy garnitúra váltó ruha (mindenből, azaz mindenből: tehát bugyi, zokni is).
  3. Megérkezés a hamarosan bekövetkező tett helyszínére, a háziak üdvözlése, a ház és a benne rejlő apró kedvességek (pl. gyermekkori képek) megcsodálása, az étel- és italkínálat letesztelése, receptcserék, pletykák közzététele.
  4. Intenzív várakozás a sorsunk beteljesedésére (bár akár világvége is lehetne, biztos helyen együtt vagyunk, rendelkezünk egy heti hideg élelemmel, nincs semmi félnivalónk). 
  5. A fiúk érkezésének kifülelése, igénytelen locsolós szerkó felöltése.
  6. A TÖRÉNÉS! Tágas udvarban/ utcán: menekülés imitálása sikoltozással egybekötve. Amennyiben szűk udvar jutott osztályrészül: sorfal, illetve kupac formáció felvétele után a cél beteljesülésének kivárása. (Némi meglepődés és tiltakozás ebben az esetben is szükséges.)
  7. A végső kegyelemdöfés: rákontrázás - százforintos locsoló kölnivel. A hajunkra.
  8. A frissesség és termékenység újdonsült, üdítő érzésének mély átélése. (Az élményt remegés és vacogás tompíthatja.)
  9.  Átöltözés - új öltözködési rekordidőnk felállítása.
  10. Frissen mosottan (ha-ha) levonulás türelmetlen elkövetőinkhez. (Biztos, ami biztos alapon célszerű előre közölni, hogy nincs több váltás ruhánk.)
  11. Móka és kacagás: eszem-iszom, dínom-dánom.
  12. Fiaink útra bocsájtása, a romok eltakarítása, kötelezően a maradék süti elcsomagolása, a lehetőség megköszönése a háziaknak, könnyes búcsú.


Jövőre, veletek, ugyanígy! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése