2015. december 6., vasárnap

Mi a magyar?

"...mint sokan azt tartják igazán mesterszakácsnak, ki mindent rendkívül paprikáz, s csak azt ugyancsak magyar embernek, ki azt szereti is." (Széchenyi István: Hitel)


Először viccnek szántam ezt a posztot. A boltokban mászkálva időnként fel-feltűnt egy "ungarisch" felirat. Összefoglalva azt lehet mondani, hogy ami ungarisch az paprikás! Gondoltam, milyen milyen egyhangú kép él itt az emberek fejében a magyar gasztronómiáról, lefotózom nektek.



Paprikás = magyar chips



Gulasch vs. Ungarisches Gulasch levespor ugyanazon gyártótól!
Na, ezt magyarázza meg nekem valaki!



Gulyás fűszerkeverék:
ha a paprika+bors+só+fokhagyma kombóval nehézségekbe ütköztünk volna.


Konzerves változat - volt szerencsém kipróbálni, inkább pörköltre hasonlít.



A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.

Ilyet guglizva sem nagyon találtam...
plusz kakukktojás: nem is paprikás!

Snack-kolbász vékonyságú debreceni

Hozzáteszem, hogy ezeket ráadásul a helyi, béna boltocskában (Treff 3000 Discount névnek örvend) lőttem.

A munkahelyemen is szokott lenni ebéd. Volt már többször gulyás leves (ungarische Gulaschsuppe), ami egyébként azt leszámítva, hogy nagyon apróra volt vágva benne minden, egész korrekt volt. És szokott lenne Ungarische Gulasch Eintopf is (Eintopf=sűrűre főzőtt egytálétel), ami viszont leginkább a gulyás, a pörkölt és bakonyi egyvelegére hasonlít, mert sűrű ugyan, de mégsem annyira, ennek ellenére lapos (!) tányéron kell tálalni (merthogy ez nem leves szerintük), valamint gombát is tartalmaz. Ízre egész nem rossz, leszámtítva a kevés és édeskés paprikát.
(Update: kiderült, hogy a konyhán az egyik szakács magyar!)

És itt érkeztünk el a lényeghez: először viccesnek gondoltam, hogy milyen hülye szereotípia ez a magyar konyháról, hogy akármibármit paprikával eszünk. Miközben az utóbbi hetekben kóros kolbászhiány tört rám, valamint mókásnak találom, hogy itt 50 g-os  (értsd: ugyanakkora mint bármelyik fűszer) kiszerelésben lehet csak fűszerpaprikát kapni. 

Szóval, ha valaki valaha felénk járna: a belépő két szál kolbász és kilós kiszerelésű, lehetőleg piacos nénitől vásárolt, szép piros színű fűszerpaprika. 
Ja, és egy tubus pirosarany! :D

Jajj, de jó, jajj, de finom! :D






1 megjegyzés:

  1. 1xbet korean - legalbet.co.kr
    The Best Soccer Betting Sites ⭐ How To 1xbet korean Place Soccer Bets Online ⭐ septcasino How To Bet on Soccer Games ⭐ Tips for Live Soccer Betting ⭐ 바카라 Free Bet Offers.

    VálaszTörlés