2012. február 18., szombat

Mozdulj!


Menthetetlenül rajongója lettem Rubint Rékának. Kezdetben idegtépő -szinte már pornófilmbe illő- felkiáltásai (Ez az! Gyere még! Picit! Most ne állj meg!) lelkesítenek most engem is. Már nem akarom levenni róla a hangot (a gyakorlatai hatékonyságát sosem vontam kétségbe), kifejezetten szórakoztatnak a stand-uposok megélhetését biztosító mondatai. Sőt, ő maga is merít a stand-upból, amikor Bödőcs Tibi híres  "Gyere-gyere! Állj! Gyere! Állj!" gegjével festi alá az utált fekvőtámaszt. Ez az a kategória, amikor annyira bolond valaki, hogy nem lehet nem szeretni. Eltereli a figyelmemet a fájdalmas, "narancsliget-gyilkos" gyakorlatokról, sőt élvezhetővé teszi mindezt, energiabombája bennem robban. Facebook oldalán átlag ezren lájkolják almás telefonjáról posztolt, edzős önfotóit, ezzel buzdít (engem is) rendszeres mozgásra. Boldog, szép, kiegyensúlyozott családanya képét képviseli a nyilvánosság felé. Végre valami követhető, kézzel fogható, teljesíthető pozitív példát kapunk. És ha a róla élő képnek csak a negyede is igaz (mert jajj, de kínozza ő a gyerekeit, persze, hogy jól néz ki, hiszen neki ez a munkája, stb.), nem baj, akkor is jól jártunk. Mert rászánjuk azt az egy órát, mert jobban nézünk ki, mert jobban érezzük magunkat a bőrünkben, és mert "kemények vagyunk, mint a fagyott kutyaláb".

Persze ízlések és pofonok különbözőek. Ha visszafogottabb, békésebb buzdításra vágysz, maradj Béres Alexandránál (a négy fal közötti tornapályafutásomat vele kezdtem), ő is nagyon jó, meg persze a két fitnesz nagyasszonyon kívül bárki más dvd-jére, vagy akár a saját kedved szerint is mozoghatsz. 


 Hiszen azt tudjuk, hogy a magyar lányok a legszebbek (külföldi utazásaim alkalmával ez az állítás  abszolúte megerősítést nyert), de legyenek azok a nők és asszonyok is (mert 30 után a helyzet sajnos reciprok módon megfordul). 

A lényeg, hogy mozdulj, mintha élnél, ember!!! Rékával vagy nélküle, de mindenképpen előre!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése